Flank steak
Orientační cena balení

360 Kč

400 Kč/kg

Porcujeme přibližně po 900 g.


Zvolte počet balení.

Z důvodu ruční přípravy každého kusu masa samostatně se hmotnost a konečná cena mohou nepatrně lišit.

Flank steak je v našich končinách čím dál populárnější. Je to steak, který pochází ze spodní části břišního svalu. Pro Flank steak je charakteristický jeho plochý a pravidelný tvar, díky kterému se mu také přezdívá zrcátko. Vyznačuje se výraznou hovězí chutí i vůní. Nejlepší je Flank steak připravovat na rozpáleném grilu či na pánvi vcelku. Pokud se vyvarujete jeho porcování ještě před tepelnou úpravou, při samotném grilování neztratí tolik šťávy a díky tomu bude hotový Flank steak šťavnatější. Vzhledem k tomu, že Flank steak patří co do výšky k nižším, spíše plochým steakům, věnujte pozornost době opékání z každé strany, nechcete přece tuto pochoutku znehodnotit zbytečným přesušením. Teplotu uvnitř steaku můžete kontrolovat vpichovým teploměrem. Hotový Flank steak doporučujeme servírovat filírovaný napříč svalovými vlákny.

Výběrové maso z českého chovu
100 % ruční práce, každý kousek masa je připraven s láskou
Více než 30 let zkušeností s přípravou masa
Při nákupu zboží nad 1000 Kč doručení po Praze zdarma