Flap steak
Orientační cena balení

400 Kč

400 Kč/kg

Porcujeme přibližně po 1000 g.


Zvolte počet balení.

Z důvodu ruční přípravy každého kusu masa samostatně se hmotnost a konečná cena mohou nepatrně lišit.

Flap steak je takovým méně známým “bráškou” Flank steaku. Oba tyto steaky získáváme z hovězího pupku, každý ale z jiné části. Flap steak pochází z prostřední části, což způsobuje, že je oproti Flank steaku vyšší. Díky tvaru této části hovězího pupku, se můžete setkat také s jeho českou přezdívkou tzv. “bryndáčkem”. Je to moc pěkný kousek masa s výraznými svalovými vlákny a tukovým mramorováním. Maso je díky tomu velmi šťavnaté a má jemnou chuť i vůni. Stejně jako ostatní steaky z hovězího pupku se skvěle hodí na grilování. Ideálním způsobem pro servírování hotového Flap steaku je filírování, čímž se rozumí krájení na tenké nudličky kolmo na svalová vlákna. V této podobě nejlépe vynikne chuť, vůně a křehkost tohoto výjimečného steaku.

Výběrové maso z českého chovu
100 % ruční práce, každý kousek masa je připraven s láskou
Více než 30 let zkušeností s přípravou masa
Při nákupu zboží nad 1000 Kč doručení po Praze zdarma